Добруджа 07 триумфира с 3:0 над ЦСКА по пътя за Купата на България

Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) се класираха за финалната четворка на турнира за Купата на България при мъжете. Това стана след категорична победа с 3-0 гейма над ЦСКА (София) пред 1500 зрители в зала „Добротица”.

Добруджа 07 триумфира с 3:0 над ЦСКА по пътя за Купата на България



В отделните части домакините оставиха „червените” на 22, 17 и 21 точки, съобщават от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07. Отборите предложиха интересен мач, а заедно с колоритните фенове на двата тима сътвориха невероятна обстановка в спортната арена. Последната точка в срещата дойде след единична блокада на капитана на домакините Христо Енков, който е юноша на ЦСКА. С този успех добричлии взеха реванш за двете загуби в първенството с 2-3 през есента у дома и с 1-3 преди четири дни в столицата.


„Двата отбора са равностойни. В първенството те са близко в класирането. Победихме в предишните два мача, които бяха много оспорвани. В тях както бихме, така и можеше да загубим. Честитим победата на домакините и им пожелаваме успех. Не ни е приятно, че загубихме, но това са фактите”, заяви треньорът на ЦСКА Александър Попов.


„Мачът бе труден, но в Добрич публиката ни дава крила и това ни помога да побеждаваме. Играем мач за мач и да бием, а каквото стане”, заяви един от най-добрите играчи на терена днес Калоян Канев.

„Очаквах да постигнем успех, но не и лесен. Знаем възможностите на ЦСКА, но този път ние показахме нашите. С течение на играта аз виждах, че този път победата е на наша страна. От тук нататък ни предстоят тренировки и много работа. Финалната четворка, на която имаме желанието да сме домакини, е следващият месец. Влизането във финалната четворка е едно много добро постижение и мисля, че самото достигане до тази фаза на надпреварата е една висока цел, която постигнаха момчетата. В първенството предстоят важни срещи. На нас са ни необходими точки. В средата, където сме ние има няколко отбора. Така, че всяка една точка, която е пропусната или спечелена, е от огромно значение. Мисля, че момчетата по време на този състезателен период успяха бързо да натрупат опит, да се обиграят и виждаме, че тяхната работа и труда, както техния, така и на треньорския екип вече дава резултат, и смятам, че ще успеем това, което е поставено като цел”, сподели клубният президент Веселин Велев.


„Никога не се играе лесно срещу ЦСКА. Успяхме да се затворим в моментите, в които ЦСКА ни застигаше и изравняваше играта. В никакъв случай мачът не беше лесен, беше много равностоен. Поздравявам състезателите на Добруджа и ЦСКА, както и феновете на двата отбора, които направиха атмосфера в залата невероятна. Направихме един добър мач, който зарадва феновете на волейбола в Добрич и всички спонсори, които ни подкрепят. Правим силни и по-слаби мачове. У дома показваме добри игри, а навън играем по-колебливо. Трябва да трупаме самочувствие и характер. Във важните моменти Калоян Канев пое лидерските функции в атака, а Чалъков отигра много важни ситуации”, заяви треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков.