Лекоатлетическа зала „Добротица” с нов проект за ремонт

Добрич кандидатства за домакин на Световното първенство по лека атлетика за глухи през 2015 година

Лекоатлетическа зала „Добротица” с нов проект за ремонт

Община Добрич вече реализира проект с финансовата подкрепа на Министерството  на младежта и спорта. Чрез него се инвестираха 141 000 лева за топлоизолация, ремонт и подмяна на дограмата в Лекоатлетическа зала „Добротица“ – част от Спортен комплекс „Простор“. Това са стъпки към модернизация и създаване на по – добри условия за спорт в уникалната за България лекоатлетическа зала. За цялостната й реконструкция и привеждането й в унисон със съвременните изисквания за провеждане на големи турнири включително за хора в неравностойно положение са необходими много средства. Необходими са цялостен ремонт на пистата, на електрическата система и осветлението, достъпна архитектурна среда и др.



Министерството на младежта и спорта подкрепя кандидатурата на Спортната федерация на глухите в България за домакинство на Световното първенство по лека атлетика в зала през 2015 г. и 2016 г. След проведени разговори с общината, идеята на федерацията е Добрич да бъде домакин на  турнира през 2015 г. В тази връзка Община Добрич ще подкрепи Клуба по лека атлетика „Добруджа” да внесе проектно предложение по реда  на в Министерството на младежта и спорта, в чийто обхват се включват дейностите за  изграждане, реконструкция и модернизация на спортни обекти и съоръжения.

За целта днес съветниците на Добрич гласуваха да бъдат отпуснати 25 000 лв. на лекоатлетическия клуб, с които ще бъдат покрити разходите за проектиране на обекта, като заданието за проектиране ще бъде съгласувано с Община Добрич. Тези средства ще се признаят като част от съфинансирането. За целите на проекта, залата се дава под наем на клуба.