Времето в сряда

Времето остава без съществени промени. В предобедните часове в Северна България и Горнотракийската низина ще бъде облачно, на места и мъгливо, а над югозападната част от страната и високите части на планините през нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в сряда

Мъглите из Дунавската равнина ще са доста трайни. По-късно през деня ниската облачност над Тракия ще се разкъса и намалее. Разкъсвания на облачността ще има и към Предбалкана и Лудогорието. А към края на деня над южните райони от страната ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Вятърът в страната ще е слаб, от изток. Минималните температури сутринта ще са между -6° и -1°, в София около -3°, по Южното Черноморие до 2°-3°. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 6°-9°, а в местата с най-трайни мъгли около -1°.



По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. Дневни температури от 2-3° по северното, до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо, 2-3 бала. Температурата на водата е 3-5°.

В четвъртък над Източна България ще има повече слънчеви часове, а над Западна облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. Привечер и през нощта срещу петък не е изключено в югозападните райони да превали слаб дъжд. В петък облачността ще намалее, слабо ще се затопли. В Дунавската равнина и източните райони ще остане мъгливо или с ниска слоеста облачност, там и температурите ще останат по-ниски. В събота ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, затоплянето ще продължи. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Южна България ще превали дъжд, съобщава Агенция "Фокус".