Времето в следващите дни

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще се задържи със значителна облачност, без съществени валежи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Утре, вторник, ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а максималните – в Северна България между минус 2° и 3°, в Южна – между 3° и 8°.



Над Черноморието ще се задържи предимно облачно, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха – между 2° и 7°. Температурата на морската вода е 3°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В сряда значителна ниска облачност ще има над западната и централната част от Дунавската равнина, там и температурите ще остават доста по-ниски. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, с най-много слънце над югозападните райони. Вятърът ще се ориентира от югоизток и юг и ще е слаб. В четвъртък повече облачност ще има над западните райони, а повече слънчеви часове - на изток. През нощта срещу петък и в петък преди обяд в Северна България вятърът временно ще се ориентира от запад, облачността чувствително ще намалее и инверсиите ще се разрушат. Впоследствие вятърът ще стане югозападен, в Източна България ще се усили до умерен и дневните температури ще достигат 10° - 15°, съобщава Агенция "Фокус".