11 села са без вода, в 2 няма и ток, отворена е ЖП-линията до Кардам

Температурата на въздуха е -3ºС. Снежната покривка е 29 см. Предимно облачно е времето над цялата област.

11 села са без вода, в 2 няма и ток, отворена е ЖП-линията до Кардам

Без електроснабдяване в община Каварна са селата Българево и Било, а с частично електрозахранване са Топола, Септемврийци, Божурец и Раковски.

Без вода са каварненските села Топола, Септемврийци, Божурец, Раковски и Българево, тошевските: Малина, Дъбовик, Пленимир и Равнец, а в община Добричка: Миладиновци и Ловчанци.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия. 18 машини на ОПУ почистват пътните платна.

Отворен за движение е участъкът на ЖП линията и в посока с. Кардам

В община Добричка са затворени за движение на МПС пътищата от общинската пътна мрежа: Черна - Крагулево; Владимирово - Бенковски - Медово - Карапелит; от разклона на главен път до с. Подслон; от разклона на главен път до с. Дряновец; от разклона на главен път до Воднянци; от разклона на главен път до Алцек; Стожер - Соколник; Бдинци - Вратарите; Черна- Крагулево. В община Крушари са отворени за движение отсечките: Крушари - Добрич; Крушари - Коритен; Крушари - Бакалово. Останалите пътища от общинската пътна мрежа са затворени за движение. В община Ген.Тошево пътищата са заснежени и непроходими с изключение на пътя Добрич - Кардам и разклона на с. Колево до с. Пчеларово и в района на селата Василево, Преселенци, Балканци, Калина

В останалите общини пътищата са проходими при тежки зимни условия, съобщава оперативният дежурен на Областния съвет за сигурност
.