Времето днес

Времето днес
Облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна, но чак по-късно през деня над Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен, вятър от изток-североизток. Максимални температури предимно между минус 5° и 0°. През нощта валежите ще се активизират и ще обхванат страната, като в повечето места ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където температурите ще се повишат ще бъдат от дъжд; възможни са поледици.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще остане почти без промяна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция „Фокус”.


Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но ще остане без валеж. В следобедните часове ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: минус 3° – 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция на усилване към вечерта.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+