Община Добрич внася три проекта на обща стойност 15 милиона лева

Те са за канализация в Рилци, втория етап от реконструкцията на парка и ремонт на ученическото общежитие. Община Добрич ще се опита да спечели 15 милиона лева от общо 500 милиона лева, заложени в националната програма.

Община Добрич внася три проекта на обща стойност 15 милиона лева

3 проекта ще внесе днес Община Добрич в Областна администрация, съобщи зам. кметът Надежда Петкова. Те са по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". В бюджета на страната са заложени 500 милиона лева, с които да се подпомгнат общините в реализирането на проекти от местно значение. Проектите ще се депозират и оценяват на 3 етапа - областен управител, междуведомствена комисия с участието на 7 министри и Министерски съвет.



Трите проекта на Община Добрич са на обща стойност 15 милиона лева. Най-големият от тях е за изграждане на разделна канализация в квартал Рилци. По него Добрич ще кандидатства за 9 милиона лева. Ще се търси финансиране в размер на 4 500 000 лева за дейностите по втория етап на реконструкцията на градския парк. Извън дейностите, които вече започнаха, се предвижда втори етап, включващ 10 допълнителни обекта - Простор, спортни съоръжения, паркинг в буферна зона, ул. Ген. Колев, велосипедно трасе за екстремно колоездене и други. Третото проектно предложение е свързано с въвеждане на мерки за енергийна ефективност и реконструкция на ученическото общежитие в Добрич за сумата от 1 500 000 лева.