Ден на отворените врати в Международен колеж - Добрич

Висше Училище Международен Колеж организира „Ден на отворените врати”, който ще се състои в сряда, от 9:00 до 16:00 часа, в сградата на висшето училище. Целта на събитието е да запознае родители, ученици и преподаватели с най-новите съвместни програми на ВУМК и престижни британски, френски и австрийски университети, както и с нови възможности за стипендии за новоприети студенти.

Ден на отворените врати в Международен колеж - Добрич
Утре, в „Деня на отворените врати”, Висше училище Международен колеж (International University College) ще представи и нови възможности за стипендии за своите кандидат -студенти.

 


„Вярваме, че мотивацията и желанието за знания са първите стъпки към успеха и затова искаме да дадем шанс на младите, като им осигуряваме множество възможности за стипендии.” каза доц. д-р Тодор Радев, ректор на ВУМК.

 

Новите съвместни програми с чуждестранни университети, от своя страна, ще дават двойни дипломи на успешно завършилите. Така например, в момента се водят преговори с добре познатия френски университет La Rochelle Business School („Университета в Ла Рошел”), който специализира главно в сферата на бизнеса, мениджмънта и туризма. Целта е студентите на ВУМК да могат да продължават обучението си в La Rochelle („Ла Рошел”) и да получават френска и българска диплома.

 

Британските програми ще се предлагат вече както в Добрич, така и във Варна и София.

 

Българските специалности пък, вече ще дават възможност за преминаване в University College Birmingham („Университета на Бирмингам), Великобритания и Stenden University of Applied Sciences („Университета Стенден”), Холандия.

 

За гостите е предвидена и разходка из сградата на висшето училище, както и лека почерпка, а тези, които проявяват интерес, ще могат да присъстват дори и на лекция.