Времето в сряда

НИМХ: Утре облачността ще се увеличи, на места ще превали дъжд

Времето в сряда

През нощта високата облачност от запад ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, но след полунощ от запад ще започне ново увеличение на облачността- първоначално висока. На отделни места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг 3-7°, в София около 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".




Утре увеличението на облачността от запад ще продължи и след обяд над почти цялата страна вече ще е значителна. На места в западните райони от страната и в Родопите ще има превалявания от дъжд, в повечето райони слаб. През нощта срещу четвъртък ще превали и в Югоизточна България.

В Източна България ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са в широки граници – от 2-3° в северозападните райони до 11-12° в източните. В София около 6°. Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, която след обяд ще се вплътни, но валеж ще има през нощта срещу четвъртък по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури 9° - 12 °. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 7 - 9°. Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има превалявания от дъжд, над около 1700 метра от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 0°.

В четвъртък ще бъде облачно, като на отделни места в югоизточната половина от страната слабо ще превали. Дневните температури ще останат почти без промяна. По-късно облачността от запад ще започне да се разкъсва.

В петък облачността временно ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще се ориентира от югозапад. В събота ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-югозапад. Облачността отново ще се увеличи.