Моята улица носи името на Апостола

Моята улица... Тя започва от улица „Сан Стефано“ и училище „Стефан Караджа“ и завършва на улица „Георги Кирков“. Улицата ми обслужва областната управа, общината, един от хотелите на града и центъра.

Моята улица носи името на Апостола

Живея на тази улица откакто съм се родил и единствените промени, които са по-видни са различните магазини. През светлата част на денонощието улицата е много натоварена, а през нощта е спокойна, но пак минават коли. В близост до моя блок има училище и детска градина. Според мен, в работните  дни от седмицата улицата е най-натоварена сутринта между 7:30 и 9:30 часа, когато хората отиват на работа или водят децата си на детска градина.





Като цяло улицата е оживена. През зимата често стават малки задръствания заради снега, снегорините редовно минават, за да отворят улицата и да има достъп до Общината, Областната управа и центъра на града. На самата улица „Васил Левски“ има паркинг както и зад блока, но понякога има проблеми и с паркирането. Самият квартал е близко до центъра на града и е много спокоен.

Училището ми е на 10 минути път от блока. За разлика от много други улици в града, тази улица има много добра инфраструктура. В близост до блока има супермаркет, дискотека, детски парк, куриерска фирма и кино „Добрич“. Хората, които живеят във входа са все същите откакто се помня. 


Съседната улица „Йордан Йовков“ води до Концертната зала на града. На улицата „Васил Левски“ също така има книжарница, баничарница и тото пункт. Улицата като цяло е много добра, както и кварталът.

През лятото, когато прозорците на стаите, които са към улицата, са отворени, се чуват автомобилите по улицата и е някак некомфортно. Няма проблеми с осветлението. Мисля че, улицата е достатъчно дълга и е като другите нормални улици в града.

На моята улица има и дискотека, в която понякога ходят известни български актьори. Когато има хора в дискотеката и когато идва време да се прибират улицата става оживена. Когато съм празнувал посрещането на новата година, празничната заря се вижда много добре, защото имаме гледка към центъра. Улицата се поддържа от почистващите фирми редовно.


Другата съседна улица „Капитан  Димитър Списаревски“ води до бившия партиен дом, където в момента се помещава отдел "Образование" или бившата „Просвета“. Също така, на улица „Васил Левски“ се намира църквата „Света Троица“. Понякога когато се събудя по-рано и когато няма много движение на коли по улицата, се чува камбаната на църквата, а дори и влакът.

От две или три години улицата разполага с нова пешеходна пътека точно пред моя вход и това улеснява пресичането както на децата, които отиват на училище, така и на възрастните хора. Самата улица „Васил Левски“, както и входът, се намират от северната страна на блока. Тротоарът е широк. Дори когато някой от блока или пък друг си паркира колата на тротоара, има предостатъчно място за преминаване.

Стоян Фудулов

СОУ "П.Р. Славейков" IХ а клас