Времето днес

НИМХ: Температурите днес ще са предимно между 9 и 14 градуса

Времето днес

Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд в ниските части на страната все още ще бъде мъгливо. В ранния следобед в Дунавската равнина, а по-късно и в Източна България ще се появи западен вятър, който постепенно ще се усили до умерен.



С него мъглите в Северна и Източна България ще се вдигнат. В Южна България в следобедните часове видимостта също ще се подобри, но в отделни райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще остане мъгливо и там дневните температури ще се задържат ниски 4-7°. В останалата част от страната ще са предимно между 9 и 14°, но ще има и до 17°, за София - около 10°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за януари, преди обяд ще се понижи още малко, но след обяд ще започне да се повишава. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, а преди обяд и намалена видимост. По-късно през деня ще се появи до умерен западен вятър. Максимални температури между 10-14°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Топло време с максимална температура на 1200 метра 13-14°, на 2000 метра около 8°.