Времето на 8-ми януари

През следващото денонощие на много места в низините ще има мъгла. Временно подобрение на видимостта е възможно в следобедните часове.

Времето на 8-ми януари

В планинските райони ще е предимно слънчево и топло. Минимални температури между минус 3° и 2°, максимални температури от 3° - 5° в районите с трайна мъгла до 7°-12° в планинските . Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб. Максимални температури 5°-8°. Температурата на морската вода е 7-8°.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от западната четвърт. Максимални температури на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 5-6°.

В четвъртък и петък низините и котловините ще се задържи мъгливо, с температури малко над 0°, в планините отново ще е предимно слънчево и сравнително топло. В петък по-късно през деня в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър и там мъглата ще се разсее. В събота мъглата и в останалите райони ще се разсее. Ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Температурите ще се повишат още и максималните в повечето райони ще са между 9° и 14°.