С петима играчи и треньор от Добруджа България атакува класиране на европейското

Нашите национали са в компанията на водещи хандбални сили в света - Франция, Дания, Босна и Херцеговина.

С петима играчи и треньор от Добруджа България атакува класиране на европейското

От втори до девети януари българският национален отбор по хандбал за юноши старша възраст, родени през 1996 и 1997 година, е на лагер във Варна. Тимът се готви за европейската квалификация в Дания от 10 до 12 януари. 4 отбора ще спорят за две визи за първенството на стария континент, което ще се проведе през лятото в Полша. В първия ден на турнира България излиза срещу Босна и Херцеговина, на следващия играем с домакина Дания, а накрая - с Франция.



Старши треньор на тази гарнитура на България е добричлията Светослав Божков, който е треньор в школата на Добруджа и помощник в мъжкия състав на жълто-зелените. Още един добричлия има в треньорския щаб на националите - Иван Иванов - Змея, който ще тренира вратарите. Другият помощник треньор на България е Никола Карастоянов.

Съставът на националите е от 16 хандбалисти, като сред селектираните има петима юноши на Добруджа - Златан Петров, Свилен Христов, Йордан Стоянов, Александър и Съби Кирилови. Останалите в тима са представители на варненските Спартак и Локомотив, Цар Самуил (Петрич) и Черноморец (Бургас).

България разполага с изключително силно и талантливо поколение в тази възраст и въпреки желязната група, ще се опита да се пребори за класиране на Европейско първенство по хандбал за юноши.

Отговорник на националния отбор и водач на групата за мачовете в Дания е президентът и старши треньор на ХК Добруджа Георги Андреев.