Данъчните подхващат петима бивши министри; Имигрантите пропукват коалицията в Германия

Кубинският посланик: Депутатите от "Атака", водени от Сидеров, са били в Куба като туристи

Данъчните подхващат петима бивши министри; Имигрантите пропукват коалицията в Германия

Монитор

Цецомобилите слухтели из цяла България

Автомобилите за подслушване на МВР, станали известни като цецомобилите, са кръстосвали цяла България по времето на кабинета „Борисов". Това призна вчера пред бТВ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото има три обвинения, включително и за допускане на безконтролно подслушване. Първоначално бившият МВР шеф, а сега депутат на ГЕРБ опита да избяга от въпроса като обясни, че не искал да „навлиза в тема, която не е толкова важна". Отговорът дойде чак след настоятелното трето питане на водещия. „Кетчерите са излизали на територията на всяка една област при необходимост", обясни с неохота Цветанов за маршрутите на автомобилите за подслушване.

24 Часа

Данъчните подхващат петима бивши министри

Данъчна ревизия се прави на петима бивши министри. Четирима от тях са от служебния кабинет, а един от правителството на Бойко Борисов, съобщи Нова телевизия.
Част от бившите управници не са подали в срок данъчните си декларации след изтичане на мандата им, а други изобщо са пропуснали да декларират имуществото си.
От Сметната палата са поискали Националната агенция за приходите да направи проверка.

Стандарт

Имигрантите пропукват коалицията в Германия

Отварянето на трудовия пазар в Германия за българи и румънци предизвика първите сериозни пукнатини в новата управляваща коалиция в Германия, коментира БНР. Освен предизвиканите сътресения в едва стартиралото управление в размяната на реплики се включиха и партийните лидери, съобщи телевизия А Ер Де.
Председателят на най-малката партия в коалицията - Християн-социалния съюз и министър-председател на Бавария Хорст Зеехофер обвини социалдемократите в лицемерие. Той заяви в интервю за в. "Мюнхенер курир", че е потресен от факта, че в Социалдемократическата партия не познават приетите от самите тях в коалиционното споразумение становища по въпроса за емиграцията. Проблемът трябва да бъде решен с помощта на европейското право, смята Зеехофер.
Партията му вече се обяви за затягане режима за пребиваване на социалните имигранти от България и Румъния, като според нея такива мерки фигурират в одобрената програма на правителството.

Труд

Кубинският посланик: Депутатите от "Атака", водени от Сидеров, са били в Куба като туристи

Депутатите от "Атака", водени от лидера на партията Волен Сидеров, са били в Куба като туристи. Това обясни посланикът на Куба Тересита Капоте пред бТВ.
Така тя опроверга твърденията на депутатите на националистите Деница Гаджева и Десислав Чукалов, заявявайки, че посолството не е било ангажирано по никакъв начин с тяхното пътуване, нито им е уреждало срещи там.