Вижте най-очакваните филми през 2014 година

Кои филми да очакваме през 2014 година? За ценителите новият период идва с много и интригуващи задължителни заглавия.

Вижте най-очакваните филми през 2014 година

Стартът ще даде един интригуващ филм, който всъщност е от 2013-а, но в българските кина го чакаме в началото на 2014-а. Става дума за "Вълкът от Уолстрийт", в който Скорсезе прави за лукавите финансови брокери това, което стори за мафията с "Добри момчета". Леонардо ди Каприо играе ролята на реалния крупен измамник Джордан Белфорд, който изпробва крайностите на консуматорския милионерски живот през 90-те години на миналия век.

Още два от най-харесваните и спрягани за "Оскар"-ово злато филми от края на отиващата си година тръгват в началото на 2014-а  - историческата драма "12 години роб" и носталгичния ретро драмедия "Американска схема".

На "София филм фест" през март в кината ще е петчасовата порнографска провокация на Ларс фон Трир "Нимфоманка".

Има още две задължителни заглавия - “Гавра” по книгата на Ървин Уелш и “Дом Хемингуей”. В първия Джеймс Макавой е пропаднало ченге, а във втория Джъд Лоу играе отвратително забавен престъпник.

През март се очаква стилизираният опус на Уес Андерсън The Grand Budapest Hotel. Виртуозната режисура и безобразният актьорски състав са гарантирани. Тези два есенциални компонента очакваме и от “Град на греха 2” на Робърт Родригес.

Разрухата ще бъде основен двигател на събитията в новия филм “Годзила”, който притежава солидни шансове да се превърне в чудовищен хит. Феновете на комерсиалната, но все пак качествена фантастика се надяват Interstellar на Кристофър Нолан и Transendence на Уоли Фистър да оправдаят гаргантюанските очаквания. Много надежди са инвестирани и в библейския епос “Ной” на Дарън Аронофски. Но да се върнем към несъмненото кинематографично качество - за 2014-а трябва да бъдат готови новите филми на Уди Алън и Пол Томас Андерсън - Magic in the moonlight и Inherent vice съответно.

Няма как да пропуснем и финалната част от трилогията “Хобит” - “Дотам и обратно”.