Добрич посрещна Коледа на 14 градуса

Най-високата измерена температура на Коледа е била от 14 градуса в Добрич.

Добрич посрещна Коледа на 14 градуса

Това съобщиха от НИМХ при БАН.

В Разград пък термометрите са сочили 13 градуса. В Сливен и в Кърджали най-високата температура е била 11 градуса. В крайните северозападни райони, където мъглата се е задържала, температурите са били около и малко под нулата. В Монтана и Лом максималната температура е била минус 1 градус.

Както се очакваше, първият ден на Коледа премина без сняг и преспи.

Над Балканите повече от седмица времето ще бъде сухо, обясняват синоптиците – причината е, че ветровете ще гонят валежите в Северния Атлантически океан около Исландия и северните части на Британските острови.

Напълно възможно е дори на Нова година да не падне сняг – освен във високите части на планините, където любителите на зимни спортове все пак ще получат своето.

Прогнозите за първия месец на 2014 г. са отново за сух студ и падане на термометрите до минус 15 градуса. В началото на януари валежи не се очакват. Към 3 януари ще настъпи промяна. Облачността бързо ще се увеличи и в периода 4-6 януари ще вали предимно сняг, в южните райони и по Черноморието - дъжд, който ще премине в сняг. След слабо повишение на температурите в началото на второто десетдневие на януари отново ще стане много студено, но след 20 януари температурите ще се повишат и ще стигнат пролетните 15 градуса.