Първи медали за сезона за ХК Добруджа

Спечелиха ги младежите на хандбален клуб Добруджа до 19-годишна възраст. Макар и контузен Джошкун Якубов стана голмайстор на финалите, Йордан Стоянов бе избран за най-добро ляво крило на турнира.

Първи медали за сезона за ХК Добруджа

Седемте водещи школи в тази възрастова група спориха за Купата на България по хандбал за младежи в Хасково. В първия ден на финалния турнир, в събота, Добруджа победи Черноморец (Бургас) и Панагюрище. Така отборът от Добрич завърши на първо място в своята група. На 1/2-финал днес хандбалистите, водени от треньора Светослав Божков, победиха Локомотив (Варна) с 31:29. В спора за трофея добричлии загубиха от Спартак (Варна) с 41:33. Жълто-зелените хандбални таланти завършиха на второ място и се окичиха със сребърните медали от турнира за Купата на България.




В малкия финал Черноморец (Бургас) победи Локомотив (Варна). След тях от пето до седмо място следват Асти (Хасково), Панагюрище и Левски.

Голмайстор на турнира стана Джошкун Якубов от Добруджа. Въпреки че игра с пукната костица на лявата ръка, спортист номер 1 на спортното училище в Добрич отбеляза 42 гола на финалите в Хасково. Още един добруджанец получи индивидуална награда - Йордан Стоянов бе избран за най-добро ляво крило.

Сребърните медали от Купата на България за хандбалисти до 19 години са първи за сезон 2013/2014 в богатата витрина на ХК Добруджа. Второто място затвърди добричката школа като водеща в този спорт в България.