Сдружение „Свети Мина” организира Коледен благотворителен базар

Той ще се проведе от днес до 20-ти декември, във фоайето на магазин „Мания секънд хенд”

Сдружение „Свети Мина” организира Коледен благотворителен базар

„Продукцията ни е изработена от подръчни суровини, но достатъчно сръчно, за да зарадва купувачите и съмишлениците ни. Паричките от покупките ще помогнат на родителите, изработили сувенирите, да платят рехабилитацията на децата си.  Непременно искаме да споделим, че интересът към проявата ни както винаги започва далеч преди откриването на базара, за което горещо благодарим на съгражданите си.”, заявява председателят на сдружението Красимира Обретенова.





Тя съобщава, че слоганът на базара продължава да е „Да подарим достойнство на дете с увреждане”.  С това послание родителите на деца с увреждания призовават приятелите си да ги подкрепят не само с благотворителност, но и в битките им за реформи в социалната и здравна политика, и срещу задълбочаващият се чиновнически тормоз в начина на предоставяне на социални помощи и услуги;  срещу неспазването на законите, свързани с живота на хората с увреждания и липсата на условия за ефективно лечение, и рехабилитация.

"Надяваме се скоро да се изчерпи родителската и обществена търпимост към липсата на ефективни политики за децата с увреждания, която компенсираме с благотворителност.

Пожелаваме светли коледни дни и чудотворна 2014 година!", пишат още от сдружението.