ДНЕС - Добрич на протест срещу банките

На 6 декември - професионалният празник на банкерите Гражданско движение ДНЕС – Добрич организира протест срещу банковия произвол.

ДНЕС - Добрич на протест срещу банките

Събитието ще премине под наслов "Викът на шараните". ДНЕС - Добрич кани всички потърпевши от произвола на банките, частните съдебни изпълнители и други финансови институции да се присъединят към протеста днес, петък, в 18.30 часа пред Областна управа – Добрич.



По време на акцията отново ще се насочи общественото внимание към предложенията на Гражданско движение „ДНЕС“ за промяна на българското законодателство с цел гарантиране на ефективна защита на правата и законните интереси на българските граждани – длъжници в рамките на изпълнителния процес, образуван срещу тях и на българските граждани, срещу които кредитор се е снабдил със заповед за незабавно изпълнение на основание чл. 417 от ГПК при условията на производство, в рамките на което съдът администрира, а не извършва дейност по правораздаване, в противоречие на установените правила за провеждане на съдебен процес, съгласно международните договори, по които България е страна.