Времето днес

Облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София 1°-2°.

Времето днес

Днес сутринта на отделни места в Източна България все още ще превалява слабо, но облачността от запад ще се разкъсва и намалява, в следобедните часове над по-голямата част от страната до слънчево. В отделни райони на Северна България преди пладне ще има намалена видимост. Ще духа слаб до умерен, в източната част на Дунавската равнина - временно до силен западен вятър. Максимални температури - между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°, в София 1°-2°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието сутринта ще е облачно и все още на отделни места по южното крайбрежие ще превалява. След обяд облачността ще се разкъса и намалее, най-късно над южните райони. Ще духа северозападен вятър, който ще се ориентира от запад – ще бъде до умерен. Максимални температури 4°-6°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността също ще намалее до слънчево. Ще духа запад-северозападен вятър, който през деня ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра 0°, на 2000 метра минус 5°.