Добруджа е на 1/4-финал за Купата на България

Футболистите на Добруджа се класираха сред първите осем в турнира, след дългогодишно прекъсване отново ще играят за купата и през пролетта.

Добруджа е на 1/4-финал за Купата на България

Добруджа победи Раковски с 4:0, което бе най-малкото, с което се отърваха гостите. С общ резултат 5:1 отборът от Добрич продължава в следващия кръг на Купата на България.




Жълто-зелените започнаха много силно реванша от 1/8-финалите и още до третата минута на два пъти бяха много близо до откриване на резултата след изстрели на Станимир Андонов. Първо неговото воле страховито премина на сантиметри от целта, а скоро след това халфът открадна върната към вратаря топка и я изпрати в гредата. В 20 минута отново Станимир Андонов излезе на отлична позиция, но Радослав Терзиев от Раковски спря с ръка влизащата във вратата топка. Последва червен картон за футболиста на гостите и дузпа за Добруджа, която капитанът Симеон Симеонов реализира. В 36 мин. Ивайло Димитров завърши отличната комбинация на добруджанци с плътен далечен удар и покачи на 2:0.

4 минути след почивката Иван Цачев отбеляза за 3:0. В 56 мин. Емил Колев засече с глава центриране от корнер за 4:0 за Добруджа.

До края домакините продължиха да са по-активни и организираха още множество добри атаки.

Дебют за Добруджа записаха двама юноши на клуба - Кристиян Георгиев и Симеон Митев, влезли в игра през второто полувреме.