ТВ екип спипа Бисеров в ресторант; Проверяват имотните декларации на Борисов

Преглед на печата: 3000 бежанци по улиците на София, Лицензът на ЧЕЗ остава

ТВ екип спипа Бисеров в ресторант; Проверяват имотните декларации на Борисов

Труд

ТВ екип спипа Бисеров в ресторант, той се измъква през кухнята

Христо Бисеров беше засечен от екип на БТВ в заведение с непозната жена. При опит на репортерка да му зададе няколко въпроса бившият депутат тръгна да си излиза, а жената застана пред камерата и помоли да го оставят на мира.
Вместо през официалния вход на заведението разследваният за пране на пари Бисеров опита да се измъкне незабелязано през кухнята. "Не ви ли е срам, да излизате през кухнята", посрещна го обаче и там напористата журналистка.

Дума

Лицензът на ЧЕЗ остава

Българските дружества на чешката компания ЧЕЗ запазиха лицензите си. Това стана ясно от публикувани решения на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), с които се спира процедурата за отнемането на лицензите им.
Припомняме, че след февруарските протести срещу високите цени на тока започна процедура срещу дружествата на ЧЕЗ за електроразпределение и електроснабдяване, след като бяха установени редица нарушения. Те се отнасяха до разпоредбите, касаещи обществените поръчки, които компанията трябва да провежда.
Пред Money.bg от пресцентъра на ДКЕВР потвърдиха информацията и уточниха, че решенията на комисията са станали след проведено заседание в сряда. Издадените решения подлежат на обжалване в 14-дневен срок.

Стандарт

3000 бежанци по улиците на София

Бежанци има в почти всеки квартал на София. Над 3000 живеят на външни адреси вместо в центровете за временно настаняване. "Именно от тях идват най-големите ми притеснения", заяви вчера кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя представи план за управление на риска във връзка с бежанската вълна. Имигрантите са се настанили основно по хостели. Над 60 са местата в централната градска част, идентифицирани от Столична община и полицията като места за подслон. Фандъкова очаква от Държавната агенция за бежанците пълна информация за настанените по частни адреси чужденци, потърсили закрила. "От проверени средно 100 души на ден по тези адреси обаче 30 се оказват без никакви документи", съобщи главен инспектор Борислав Муеров от Охранителна полиция. Тези чужденци се предават на дирекция "Миграция" към МВР, за да бъдат отведени към центровете от затворен тип.

Новинар

Проверяват имотните декларации на Борисов

Сметната палата да провери имуществените декларации на Бойко Борисов. Това реши Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към Народното събрание.
Комисията реши да възложи Сметната палата да провери истинността на декларациите за имущество на Бойко Борисов.
Проверката тръгва, след като в четвъртък лидерът на движението "България без цензура" Николай Бареков внесе в комисията за борба с корупцията и установяване на конфликт на интереси два сигнала срещу Борисов.