"Добрички панаир" организира национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него"

XIX Национален Аграрен Семинар "Селското стопанство и всичко за него", организиран от "Добрички панаир" АД, ще се проведе от 18 до 20 ноември в хотел Лайтхаус Голф и Спа Ризорт.

"Добрички панаир" организира национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него"

"Добрички панаир" със своята 19-годишна история е доказал своето водещо значение и ефективност, като място за запознаване с новостите в бранша и установяване на трайни и полезни контакти. През дните на форума се събират земеделски производители и фермери от цялата страна, председатели на кооперации, научни институти, браншови организации, както и фирми, обслужващи аграрния сектор от България и чужбина. Участниците в семинара имат възможност да представят пред аудиторията своите конструктивни предложения, да очертаят възможностите за партньорство и параметрите на сътрудничество.



Осъществяването на такъв ползотворен диалог превръща националния аграрен семинар в инструмент и фактор за разрешаване на съществуващите проблеми в сектора селско стопанство .

На семинара ще бъдат дискутирани следните теми: Текущо състояние на ПРСР 2007 -2013г.; Мярка 214 – Агроекологични плащания по ПРСР; ОСП 2014 – 2020г.; Новости от първи стълб на ОСП 2014-2020г., свързани със схема за единно плащане на площ, таваните на плащане и др.; Директни плащания.

Официалното откриване на семинара е предвидено за 9.30 часа на 19 ноември. Сред поканените гости са проф.д.с.н. Димитър Греков - министър на МЗХ, Явор Гечев - зам. министър на земеделието и храните, доц. Христо Бозуков – председател на Селскостопанска академия, Недко Марчев – областен управител на област Добрич, Ангел Табаков – Председател на Общински съвет - град Добрич, Детелина Николова - кмет на община град Добрич, народни представители.