Областният управител призовава да отдадем почит на загиналите в катастрофи

За поредна година, в третата неделя на ноември, ще отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ще почетем паметта на хиляди хора, загинали по пътищата на България

Областният управител призовава да отдадем почит на загиналите в катастрофи

"Нека в Деня за възпоменание си спомним за тези, които не са вече между нас, за техните близки, които продължават да страдат и да запалим свещица в памет на загиналите. Всички ние - участници в движението, институции и организации, нека бъдем наистина отговорни пред поколенията и да работим за недопускане на безсмислените нещастия и пътни злополуки! Голяма част от тях са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени.



Необходимо е само с повече толерантност, предвидливост, воля и внимание да обединим усилията си за постигане на реална култура в движението и да направим нашите пътища по-безопасни за всички. Да дадем приоритет на живота чрез осигуряване на устойчиво планиране на мобилността и висока лична безопасност! В името на човешкия живот и здраве!", призовава областният управител Недко Марчев, който приканва на Добрич да заявят своята съпричастност към мъката на близките и да вземат участие в традиционната инициатива по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия: Нека в неделя /17 ноември/ запалим свещ пред Оброчния кръст в храм „Св. Троица“, където от 11.00 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите по пътищата.