Времето днес

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са между 15 и 20°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за ноември и през деня ще се повиши още малко.

Времето днес

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, в Дунавската равнина и мъгли. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Горнотракийската низина и Югоизточна България. На места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от изток-североизток - до умерен. Максимални температури ще са между 15 и 20°, в Дунавската равнина - 13-15°. В София температурите ще са около 15°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус".

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вятърът ще е от изток-североизток до умерен. Максимални температури между 14 и 16°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд, по високите части на Рила и Пирин от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 метра 10°, на 2000 метра 5°.