Безплатни прегледи за деца от водещи кардиолози

Безплатни прегледи на деца със сърдечно-съдови заболявания от Добрич и областта бяха извършени днес в Многопрофилната болница за активно лечение. Те бяха организирани от асоциация "Детско сърце" - Добрич, с изключителната финансова подкрепа на фирма "Веник".

Безплатни прегледи за деца от водещи кардиолози

25 деца бяха прегледани и консултирани от доц. Маргарита Цонзарова - началник на детската клиника в Националната кардиологична болница и председател на асоциация "Детско сърце"-София, и доц. Анна Кънева от същото лечебно заведение. Сред пациентите бяха и две деца от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Крушари и едно - от Дома за медико-социални грижи в Добрич. Прегледите бяха безплатни. Те се организират от асоциация "Детско сърце"-Добрич, за 11-а поредна година.



По време на прегледите бе представено изданието "Книга за родители на деца със сърдечни заболявания" на асоциация "Детско сърце"- София. Тя предлага медицинска и психологическа информация, поднесена по леснодостъпен начин. Целта е книжката да бъде възприета от хора без медицинско образование и да разкрие специфики около сърдечните заболявания при децата, с които е важно родителите да са запознати.