Христо Енков: Във всеки мач ще търсим победата

Във всеки мач ще търсим победата, заяви пред пресцентъра на Добруджа 07 разпределителят на клуба Христо Енков. Като капитан на своя клуб в събота той ще изведе добричлии срещу Левски Бол в мач от първия кръг на Суперлигата.

Христо Енков: Във всеки мач ще търсим победата

Това ще бъде дебют за отбора от Североизточния град в най-високото стъпало на родния ни волейбол. Енков е пред своя трети сезон с настоящия си тим, като коментира, че очаква едно от най-интересните първенства през последните години.



„Подготовката за нашия отбор мина добре. Изиграхме доста контроли. Направихме много полезни проверки, в които видяхме нашите възможности. Очаквам интересно първенство. Отборите са с изравнение възможности. Ние сме нов тим в Суперлигата, но в никакъв случай не сме се предали. Ще играем мач за мач и във всеки ще търсим победата. Добрич винаги е бил волейболен град и заслужаваше да има отбор в елита. От няколко години работим по този въпрос и ето, че феновете на този спорт в града ще имат възможност да се насладят на качествен волейбол. За предстоящия мач с Левски мисля, че силите ни са изравнени, като се надявам в събота да зарадваме нашите привърженици”, сподели Енков.

От името на всички състезатели, той благодари на ръководството на клуба и на треньорския щаб за условията, при които тима тренира, и че по време на подготовката всички момчета в отбора са мислили само за волейбол. „Малко са клубовете в Суперлигата, които могат да се похвалят с нашите условия”, категоричен е Енков, който добави, че атмосферата в отбора е спокойна и много добра. Всички с нетърпение очакват старта на сезона.