Велма Кирова получава специалната награда за млад творец

С 13 гласа "за" Комисията за присъждане на годишните награди в областта на духовната култура в Добрич реши наградата за млад творец да бъде присъдена на актрисата Велислава Кирилова за режисьорския й дебют в Държавен куклен театър "Дора Габе" в Добрич – спектакъла "Под дъгата".

Велма Кирова получава специалната награда за млад творец

Спектакълът "Под дъгата" е изграден по стихове на Дора Габе и бе поставен на сцената на кукления театър в  Добрич от Велислава Кирилова през март тази годима. С тази постановка Държавният куклен театър в Добрич отбеляза и 125-ата годишнина от рождението на Дора Габе. Стотици деца не само в Добрич, но и в цяла Добруджа, имаха възможност да се докоснат до творчеството на Дора Габе чрез театралната адаптация на творчеството й, осъществена от талантливата Велислава Кирилова с артистичен псевдоним – Велма Кирова. "Под дъгата" бе и подаръкът на ДКТ "Дора Габе" за децата на Добрич в празничния 25 септември – актьорите играха на откритата сцена в центъра.


Велислава Кирилова е на 23 години. Завършила е "Режисура за куклен театър" и "Актьорство за куклен театър" в  НАТФИЗ Кръстьо Сарафов - София през 2012 г. и веднага е поканена да се включи в творческия екип на ДКТ "Дора Габе" в Добрич. От тогава участва във всички нови постановки в кукления театър.

Отличието ще бъде връчено на 1 ноември на общоградското тържество за обявяване на годишните награди в областта на духовната култура, което ще започне в 11 часа в Огледална зала "Нели Божкова".