Добруджанските волейболисти паднаха от Левски Бол в Сърбия, ще търсят реванш в Добрич

В сръбския град Нови сад приключи международния волейболен турнир "Мемориал Жарко Петрович", съобщават от пресцентъра на Изида и Добруджа 07.

Добруджанските волейболисти паднаха от Левски Бол в Сърбия, ще търсят реванш в Добрич

В пряк сблъсък за третото място новакът в Суперлигата при мъжете Добруджа 07 допусна поражение с 1-3 гейма от Левски Бол. Мачът продължи 1.31 ч. „Сините” поведоха с 2-0 гейма след 25-19 и 25-13 т., след което добричлии показаха истинските си възможности. В третата част възпитаниците на Мирослав Живков имаха аванс при двете технически прекъсвания – 8-5 и 16-14, като до края на гейма те успяха да съхранят аванса си и да го затворят при резултат 25-22. В четвъртия гейм столичани изцяло доминираха в играта и това им даде възможност да спечелят с 25-19, а с това и мача.



Двата отбора ще се срещнат отново в края на месеца, когато в среща от първия кръг на елитната група ще играят в Добрич, а домакините от Добруджа 07 ще се опитат да вземат реванш. За Живков и компания това бе полезен турнир, в който направиха стойностни контроли, подготвяйки се за есенния полусезон на Суперлигата.