Кафене с котки отвори врати в Париж

Любителите на котешка компания вече могат да се почувстват уютно в новооткрито кафене в Париж. Освен място, където човек може да изпие кафето си, да закуси, да прегледа вестниците или да се срещне с приятел, кафенето предлага и допълнителна екстра - някоя гальовна котка да се отърка около глезените ви или да скочи в скута ви.

Кафене с котки отвори врати в Париж

Топлота и уют, спокойствие и комфорт са ключовите думи, на които залагат авторите на идеята. Обещават и много забавления за децата, особено ако семейството няма възможност да гледа домашен любимец вкъщи. Котешкото мъркане пък било чудесно средство срещу стрес за студентите в сесия и антидепресант срещу разбито сърце.

Книги, списания, безплатен безжичен интернет, чайове, горещ шоколад, сладкиши, пайове и салати са допълненията към възглавничките, люлките и диванчетата в уютните ъгълчета на Le Café des chats.

Всички животни се преглеждат редовно от ветеринар и имат необходимите ваксинации. Условията за тях отговарят на изискванията за "щастливи котки", още повече че повечето са намерени на улицата и получават втори шанс за живот на това място. Няма клетки, движението на животните е свободно, с изключение на кухнята, мястото за сън е просторно и отдалечено от хората.

За да се насладят на тази компания, клиентите ще се ангажират със спазването на определени правила - да не взимат животното в ръце, ако то самото не пожелае, и в никакъв случай да не го хранят. И да не водят тук своя домашен любимец.