Времето днес

НИМХ: Времето ще бъде студено, с максимални температури между 7 и 17 градуса

Времето днес

Облачността над много райони от страната ще бъде значителна и в Северна България и източните райони с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд. След пладне дъжд ще превали и на места в Западна България. В източната половина от страната ще остане ветровито, особено по морското крайбрежие, където ще духа умерен и силен северен вятър. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на наукките (БАН), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.



Времето ще бъде студено за началото на октомври, с максимални температури в Северна България между 7° и 10°, в Южна, където ще има временни разкъсвания и намаления на облачността – предимно между 12° и 17°, в крайните югозападни райони до 20°. В София - около 11°. По Черноморието ще остане ветровито, облачно и все още с валежи, но по-слаби, а до вечерта и в повечето райони ще спрат. Ще остане ветровито, с умерен, по северното крайбрежие и силен северен вятър. Ще застудее. Дневните температури няма да надвишават 8°-11°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 до 5 бала, с тенденция да започне да отслабва.

Над планините облачността ще се задържи значителна, ще бъде мъгливо и на много места ще превалява слабо. С понижението на температурите, в районите с надморска височина над 1800-2000 метра, ще превали сняг. Вятърът ще бъде от северната четвърт, умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около нулата.

Агенция Фокус