Детски празник в зоопарка в Добрич

"Празник на зоопарка" за деца и родители ще се състои на 28 септември, събота, от 11.00 ч. в Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич. Събитието се организира от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЦЗПЖ по повод десетия юбилеен рожден ден на добричкия зоопарк.

Детски празник в зоопарка в Добрич



Програмата включва забавно-образователни игри, чрез които децата ще имат възможност да се запознаят с обитателите на зоопарка и да научат любопитни факти за тях, съобщават от БДЗП - Добрич.

За малките гости на празника е организирана творческа работилница за кончета от хартия и материали за рециклиране. Работилницата е посветена на потомците на дивите коне – Кон на Пржевалски, които могат да бъдат видяни в зоопарка на града ни.

Детските творби ще бъдат включени във визуален конкурс, в който чрез свободно гласуване във Фейсбук страницата Птиците на Добрич, ще бъдат избрани най-добрите работи. Авторът на творбата, събрала най-много харесвания, ще бъде награден с разходка с пони в зоопарка.

Заниманията са подходящи за деца от 7 до 10 години и ще се състоят в група до 15 участника. Необходимо е децата да бъдат с пълнолетен придружител.

Входът за събитието е с билет за посещение в зоопарка.