Възрастен човек пострада заради ничиите обществени стълбища

Днес, малко преди 11 часа, възрастен човек, на около 70 години се подхлъзна и лошо удари главата си. Върху няколкото стълби, точно пред НАП, личи замръзнала някаква течност, фасофе и всякакви други хартийки... Освен, че тези няколко стълби, видимо не са почистени, час след случилото се кръвта на пострадалия все още, съвсем ярко напомня за инцидента. Нима в НАП няма назначено лице, което да поддържа чистотата в сградата и прилежащите й площи?! Или тези площи са безотговорно ничии?! В същата сграда има разплащателни каси през които на ден минават хиляди хора – млади, възрастни, майки с деца...

Възрастен човек пострада заради ничиите обществени стълбища
За щастие на пострадалия, няколко млади момичета и момчета веднага се притекоха на помощ и с почти подръчни материали, хартиени кърпички и салфетки, му помогнаха да придържа раната си, за да се опитат да намалят кръвотечението. Веднага бе потърсена спешна медицинска помощ, на телефон 112, която пристигна на 7-мата минута. За това време, едно от момичетата потърси съдействие за прилагане на първа помощ от аптеката в близост и за радост от там не й отказаха.

Екипът на ДобричОнлайн се надява травмата, която възрастния човек получи, да не е много сериозна и той да се възстанови бързо. Като случайни свидетели на инцидента, от името на пострадалия си позволяваме да благодарим на тези млади хора, за адекватната всеобща намеса и за това, че не го подминаха, а заедно овладяхме ситуацията, до колкото разбира се е в нашите възможности. Надяваме се, че отговорността за поддръжката в безопасно и приветливо състояние на площите около институционалните сгради в нашия град няма да остане не поета!