Първи празник на плодородието организира община Шабла на 14 септември

На 14 септември т.г. /събота/ от 14:00 часа в Градския парк, община Шабла организира Празник на плодородието, на който ще бъдат представени природните дарове на Шабленския край. За патрон на празника е поканен Министъра на земеделието и храните, проф. Димитър Греков.

Първи празник на плодородието организира община Шабла на 14 септември

В Празника ще вземат участие, със свои идеи и изобретателност, земеделски производители, хотелиери, ресторантьори, неправителствени организации, сдружения, училища, детски градини, майстори на блюдата и виното. Допуснати са и индивидуални участници. 

Щандовете ще бъдат разположени по централните алеи в парка.

Предвиждат се награди, които ще бъдат определи от компетентно жури, с председател   Ути Бъчваров, водещ на телевизионния формат „Бързо, лесно, вкусно“.  Журито ще номинира най-едра ябълка, най-атрактивен плод, най-атрактивен зеленчук, най-добре аранжираната маса или щанд, най-нестандартните изделия, както и най-вкусните гозби. Наградите са изненада и ще отличат най-идейните, най-прецизните и най-провокативни изделия на производителите и майсторите.

Ще бъде раздаден курбан за здравето и берекет на всички жители и гости на общината.

За общото настроение по време на празника ще се погрижат местните музиканти, танцьори и певци, както и народен оркестър „Одесос“ от Варна с ръководител Мони Монев.

За  любителите на рок музиката от 19:00 часа, отново в Градския парк, Група „Сигнал“ ще изнесе концерт.