Навлизат портативни 3G и 4G рутери

D-Link обяви нова гама от 3G и 4G портативни устройства, побиращи се на дланта на ръката, по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Освен мобилно удобство, портативният рутер 3G 7.2Mbps DWR-530 и мини версията му DWR-510 запазват скорости на трансфер от порядъка на 7.2 Mbps.

Навлизат портативни 3G и 4G рутери

В локации без наличен безжичен достъп, тези маршрутизатори осигуряват интернет свързаност за устройства като iPad, мобилни телефони от следващо поколение или лаптопи през единична мобилна връзка с 3.75G HSUPA интерфейс. Според Gartner, продажбите на интелигентни мобилни телефони са се увеличили с 96 процента през третото тримесемие на 2010 г., спрямо същия период на 2009.

Mini 3G 7.2 Mbps USB Router (DWR-510) предлага в компактните си размери функционалност на 3.75G модел и Wi-Fi маршрутизатор. Потребителите могат да разчитат на незабавна връзка с 3G мобилна мрежа, като просто включат устройството към USB порта на своя преносим компютър, например.

Този модел може да работи и като пълнофункционален Wireless N рутер, споделяйки безжично интернет с околни устройства като лаптопи, таблети или телефони. Сигурността на безжичната връзка  е гарантирана от WPA/WPA2 криптиране.

Версията DWR-530 включва 1500mAh батерия за до 4 часа активна работа. Специално за потребители, които имат намерение да прехвърлят файлове или да направят спешно резервиране на информация, докато са в движение, устройството поддържа и Micro SD карти с капацитет до 32 GB.


 

Подобно на DWR-530, преносимият рутер с 3.1 Mbps Mobile Broadband (DWR-131) осигурява мобилен широколентов достъп, но прибавя и наличен Ethernet порт. DWR-131 разполага с 1700mAh батерия и при добавяне на съвместим USB 3G модем осигурява скорости на сваляне на информация от порядъка на 3.1Mbps в движение или връзка към фиксирана линия за споделяне на интернет достъп между няколко устройства по безжична мрежа.

Специално за малкия и средния бизнес, D-Link ще предложи възможност за резервиране на кабелната връзка към мрежата с Wireless N 150 Home Router с 3.1 Mbps Mobile Broadband (DWR-113) и Wireless N 3G 7.2 Mbps VPN Router (DWR-555). Първото предложение е съвместимо с 300 различни модела на 3G USB адаптери и дава възможност за непрекъснат достъп до интернет, дори и в случай на прекъсване на основната връзка.

Вторият модел предлага същата функционалност, но през слот за SIM карта, наличен в самото устройство. Поддържа и функции като виртуални частни мрежи, което го прави подходящ за бизнеси, имащи нужда от свързаност и достъп до мрежови ресурси от различни локации. И двата рутера предлагат безжична свързаност по бързия 802.11n стандарт.