Велосипедната система в Добрич вече работи

Тя е напълно автоматизирана и в бъдеще ще бъде улеснена допълнително, съобщи Силвия Иванова, управител на „Nextbike” за България. В тестовия период на велосистемата от нея са се възползвали десетина души. Изградена е по проекта „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация.

Велосипедната система в Добрич вече работи



Днес пред журналисти беше направена демонстрация как работи системата за велосипеди под наем. В момента към нея са включени 5 стоянки и 30 велосипеда в центъра на Добрич. С времето тя ще бъде разширявана. „Ще насърчим и мотивираме бизнеса да се включи в този процес”, заяви кметът Детелина Николова.

Регистрацията на терминала отнема около минута с достъпни указания на дисплея. Предвидени са два начина на ползване – чрез ваучер или свободен достъп. Заплащането към момента става с дебитна карта. Цените, изписани на стоянките все още са индикативни и предстои да бъдат предоговорени. Към момента свободната цена за половин час е 1,50 лв. Месечният абонамент е 7,50 лв., като първите 30 минути са безплатни, а следващите се заплащат по 75 ст. Регистрацията е еднократна и струва 1 лв. С нея могат да се ползват велосипеди в цяла Европа, където има велосистеми на „Nextbike”.