Продавачите на мартеници се връщат на площад Свобода

Участниците в базар "Мартеници" от днес могат да се преместят от площад Демокрация на площад Свобода. Заповедта, с която се разрешава това е подписана днес, съобщи за Добричонлайн зам. кметът на Община Добрич Надежда Петкова.

Продавачите на мартеници се връщат на площад Свобода

Надежда Петкова вчера е провела среща с продавачите на мартеници и предвид техните аргументи е взето това решение. 


 

Ивелина Стоянова - дългогодишен участник в мартенския бараз в Добрич, заяви, че площад "Демокрация", където първоначално бяха настанени търговците не е удочно място за провеждането на този базар. Човекопотокът е в пъти по-слаб от площад "Свобода", където в предишни години се продаваха мартениците. Всички търговци отчитат символични обороти в първите 4 дни на базар "Мартеници" и за това са инициирали тази среща със зам. кметa на Добрич Надежда Петкова. Участниците в базара са изразили своето недоволство от мястото и начина на разположение на базара на мартеници тази година. Повечето от тях са производители, които месеци наред изработват мартениците и разчитат на този доход.

 

Искането им да се завърнат на централната улица в Добрич вече е изпълнено. Предстои среща между участниците в базара и общината, на която ще бъдат уточнени точните места, на които ще се настанят търговците и до края на днешния ден мартеници ще се продават и на площад Свобода. 

 

От рано ще бъде ясно къде ще се проведе и базарът през 2012 година, когато ремонтът на жълтите плочи вече ще е приключил, уточни Надежда Петкова.