Още един добруджанец в националния отбор на България

В офиса на добричкия клуб са пристигнали повиквателни от старши треньора на младежкия национален отбор Михаил Мадански за двама играчи.

Още един добруджанец в националния отбор на България

Освен нападателят Тодор Чаворски, за когото Добрич Онлайн вече съобщи, че е включен в тима на страната за футболисти до 21 години, още един добруджанец днес също попадана в селекцията.



Това е вратарят Алаксандър Конов.

Стражът на Добруджа заменя Георги Китанов от Черно море, тъй като той бе повикан при мъжете на България.

Така вратари на младежкия национален отбор ще бъдат Димитър Евтимов от английския Нотингам и Алаксандър Конов от Добруджа.

На тима предстоят две европейски квалификации - срещу Естония и Русия, съответно на 6 септември в Ловеч и на 10 септември в Москва. Отборът се събира на лагер на 1 септември. Младежите на България започнаха квалификационния цикъл с две категорични победи с по 3:0 над аутсайдера Андора.

Александър Конов е на 19 години, играе като преотстъпен в Добруджа от Литекс, юноша на отбора от Ловеч, бил е трети страж и на мъжете на оранжевите, а преди да дойде в Добрич пази на Видима Раковски (Севлиево). В последните 2 мача на жълто-зелените той бе титулярният вратар.

Припомняме, че в младежкия национален отбор на България бе повикан и Тодор Чаворски, който се присъедини към Добруджа като преотстъпен от Левски. 20-годишният нападател е юноша на столичния гранд, има един мач за сините и при мъжете в А група. Чаворски е титулярният нападател на Добруджа в последните три шампионатни мача.

Със селектирането им се слага край на 15-годишно отсъствие на действащ играч на Добруджа в националния отбор. Чаворски и Конов се нареждат редом до имена като настоящия треньор Светослав Тодоров и изпълнителния директор Светослав Петров, викани да представят България като футболисти на добричкия отбор.