Обвиняем за кражба на дизел остава в ареста

Добричкият окръжен съд потвърди взетата от Районен съд – Каварна, мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 29-годишния Ставри М. Л., жител на с. Раковски, община Каварна. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 26.01.2011 г. до 10.02.2011 г. в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, след предварителен сговор с други две лица, са отнели от котелно помещение на мелница в гр. Каварна 585 л. дизелово гориво, собственост на фирма, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Обвиняем за кражба на дизел остава в ареста
Ставри обжалва определението на Районен съд – Каварна, от 11.02.2011 г. и иска по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът му посочи днес, че не са събрани достатъчно доказателства, за да се вземе най-тежката мярката за неотклонение спрямо подзащитния му.

Според държавното обвинение, жалбата е неоснователна. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ставри е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. В кратък период от време той е извършил кражбата на няколко пъти и в условията на опасен рецидив. Той има минали осъждания и съществува явна опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Ставри има начално образование, не е женен, безработен е, осъждан.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.