С нов спорт и повече ученици започва юбилейната година в училището за шампиони в Добрич

Волейболът се завръща в СУ "Г. С. Раковски", общо учениците стават 220.

С нов спорт и повече ученици започва юбилейната година в училището за шампиони в Добрич

По традиция още в първия работен ден на септември започва новата учебна година в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич.




Юбилейната 30-та учебна година ще бъде открита на 2 септември, понеделник, от 9.30 часа.

Спортовете се увеличават с един и вече са девет. Новият е волейболът, който се завръща в училището за шампиони след 10-годишно прекъсване. Амбицията на ръководствово на СУ "Г. С. Раковски" е да продължи да работи в тази посока и от догодина броят на спортовете да се закръгли на десет с възстановяването и на паралелката по плувни спортове.

Освен волейбол, останалите спортове през тази година са лека атлетика, хандбал, бокс, вдигане на тежести, борба, футбол, колоездене и художествена гимнастика.

Увеличават се и учениците в Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич. Докато преди година те са били 190, сега в класните стаи ще влязат 220 ученици.

До първия учебен ден ще приключат всички ремонтни дейности в школото, като в момента се довършва реновирането на откритата площадка за баскетбол и волейбол в двора, която над 10 години бе неизползваема. Възстановяването й се осъществява изцяло със собствени средства на училището.