Засега няма опасност Добрич и областта да останат без вода

Това стана ясно след срещата между ВиК и Енерго-про в Областна управа. Продължава да се търсят варианти за решаване на проблема с неплатените сметки за ток на воднoтo дружество.

Засега няма опасност Добрич и областта да останат без вода

След проведената работна среща с ръководствата на двете дружества областният управител Недко Марчев заяви, че е удовлетворен от преговорите, които ще продължат във формат съвместна работна група с излъчени представители на Енерго-Про и ВиК Добрич. Ще бъдат обсъждани варианти, които на база предложени решения да удовлетворяват и двете страни.



„Въпросът е на добра воля, необходимо е да се намери баланс. Тази кризисна ситуация не се случва за първи път. Категоричен съм, че трябва да се търси трайно решение и то да не е за сметка на гражданите. В тези преговори аз участвам като представител на държавата, но основно виждам своята функция като представител на обществеността, на всички добруджанци - и съм категоричен, че общото решение, което ще се вземе чрез диалог, в никакъв случай не бива да е за сметка на хората" - обобщи своята позиция Областният управител Недко Марчев.