Времето днес

Днес ще бъде предимно слънчево. След пладне над Северна България и планинските райони ще се развива купеста облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици.

Времето днес

Температурите ще останат без съществена промяна, предимно между 31 и 36 градуса, в София около 30 градуса. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще бъде по-ниско от средното за август. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер и през нощта облачността ще се увеличи, но ще бъде почти без валежи. Максимални температури на въздуха ще са между 27-31 градуса. Температурата на морската вода пък ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен, по високите части и силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще е около 25 градуса, а на 2000 – около 18 градуса.