Вероятно "Килърите 3" са съпричастни към повече от 8 убийства; Танов вече не е шеф на митниците

Преглед на печата: Бивши гербаджии стягат нова партия от 31 август

Вероятно "Килърите 3" са съпричастни към повече от 8 убийства; Танов вече не е шеф на митниците

Новинар

Вероятно "Килърите 3" са съпричастни към повече от 8 убийства

Току-що ми докладваха, че е готова ДНК експертизата, намерените тленни останки са на Теодор Неофитов, известен като Ханс, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, след като се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.
Готови са съдебно-медицинската експертиза и експертизата за оръжието, което беше намерено при обиските, това е бойно оръжие. Тепърва ще се правят балистични експертизи, за да се установи дали има доказателства за извършени други престъпления, добави главният секретар.
Той обясни, че МВР има данни къде могат да са тленните останки на другите жертви на "Килърите 3" и ги търси. Докато не ги намерим, не бих се ангажирал с конкретни факти, изтъкна Лазаров.

Стандарт

Танов вече не е шеф на митниците

Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е освободен от длъжност, съобщиха от МФ.
Функциите му ще изпълнява досегашният заместник-директор Борислав Борисов. В сряда Танов беше изписан от Военномедицинска академия след няколко операции в болницата и преди това в "Токуда". Бившият митничар номер 1 лекуваше проблеми с жлъчката. Преди да се задълбочат здравословните му проблеми, Чобанов даде знак, че ще го освободи от директорския пост. Отдавна в политическите среди се говори, че шеф на митниците ще стане бившият зам.-финансов министър при Тройната коалиция Кирил Желев.

Дума

Бивши гербаджии стягат нова партия от 31 август

Новият политически субект, който подготвят бивши видни кадри на ГЕРБ, ще направи първата си публична изява на 31 август в Етрополе. Учредяването на новата формация ще бъде на 22 септември. Бившият народен представител Емил Димитров и ексземеделският министър Мирослав Найденов са сред основателите на партията, която ще събере отцепници от ГЕРБ.
"Даваме път на младите. Ние, които сме участвали по какъвто и да е начин в управлението, занапред декларираме, че няма да участваме в изпълнителната власт. Ние сме допринесли България да е в това състояние и сме участвали в управлението. Ще бъдем в т.нар. "клуб на ветераните", опита да омаловажи функциите си депутатът, за когото КПУКИ установи конфликт на интереси и прокарване на лобистки закони малко след като той напусна ГЕРБ след скандал. Димитров се закани да даде път в изпълнителната власт на младите. "Ние не е задължително да участваме в управлението. Ние можем да бъде коректив и опозиция дори и на ГЕРБ", добави той.

Монитор

Килия за румънеца, окървавил „Хемус"

Софийският градски съд вчера реши да остави в ареста румънеца Мариан Вилку, предизвикал зверската катастрофа на автомагистрала „Хемус" при разклона за гара Яна в понеделник. При касапницата на пътя смъртта си намериха двама души, а други 5 бяха тежко ранени.
Вилку е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според прокуратурата той е трябвало да съобрази скоростта си с пътните условия - с характера на движението, състоянието на пътя, атмосферните условия, вида на МПС-то и неговия товар, за да може да реагира и да спре. В съда вчера стана ясно, че Вилку е хвърчал със 118 км/ч непосредствено преди инцидента.