Юношеските национали взеха една победа в Турция, идват на лагер в Добрич

Хандбалният отбор на България за юноши старша възраст е воден от двама добруджанци.

Юношеските национали взеха една победа в Турция, идват на лагер в Добрич

Националният отбор на България по хандбал за юноши до 17 години се завърна от Турция, където изигра 3 контроли. Домакините спечелиха първата и третата, съответно с 34:28 и 26:24. Във втората проверка България победи Турция с 32:31. Начело на юношеския национален отбор са добричлиите Светослав Божков и Иван Иванов, а третият селекционер е Никола Карастоянов.



Петима юноши на ХК Добруджа се представиха на много високо ниво на мачовете срещу Турция - Златан Петров, Йордан Стоянов, Николай Костадинов, Свилен Христов и Марин Сарандев.

Те ще продължат подготовката си с мъжкия отбор на Добруджа до началото на септември, когато националите ще се съберат на лагер в Добрич. Отборът на България ще се подготвя за Балканиадата по хандбал за юноши. Първенството ще се проведе от 6 до 8 септември в Бургас. По време на лагера в Добрич националите ще изиграят две контроли с мъжкия състав на Добруджа, който пък се подготвя за деветото си поредно участие в евротурнирите. Очаква се освен петимата добруджанци, играли в контролите в Турция, още трима представители на добричката школа да бъдат повикани за Балканиадата.