Най-шантавите жалби на туристите

Рецепционистите по морето имат цяла колекция от безумни оплаквания на чужденци. Туристи се жалват: "Жена пъшка силно, не можем да спим!"

Най-шантавите жалби на туристите

"Охрана, в съседната стая правят шумен секс. Жената пъшка прекалено силно и не можем да спим!" Това е едно от най-култовите оплаквания, които получават рецепционистите в хотелите в Слънчев бряг, пише "Телеграф". В средата на сезона служителите вече имат богата колекция от истории и оплаквания. Най-честите оплаквания са от шум в съседните стаи - при кавга на комшии или високо пуснат телевизор. Румънските туристи пък масово се оплакват от липсата на паркоместа директно пред хотелите. Явно се притеснявали за колите си, тъй като не могат да забравят времето, когато както каза Христо Стоичков "са карали колелета", обясняват си тази мания туроператори. Освен това съседите правели голям проблем ако стаята им не е с изглед към морето, а към улицата. В Созопол пък направили още по-странно оплакване - там се жалвали, че от терасата им се вижда морето, но не и плажът. Две туристки пък подали оплакване, че много валяло. Единствено англичаните отправяли основателни оплаквания, твърдят хотелиерите. Те често питали защо няма сешоари и ютии в хотели с 4 звезди. Семейство англичани платило за безжичен интернет, а от рецепцията им пуснали най-бързия възможен, който обаче също бил ужасно бавен и хората се размрънкали. Други се оплаквали, че по хавлиите имало дупки. Персоналът разказва, че чужденците често изхвърляли картончетата, които се поставят на вратата на стаята, която има нужда от почистване. После пък се оплаквали от кочината, която сами са направили с цел да получат обезщетение или поне отстъпки от цената. Нахални чужденци често се правят на ударени в ресторантите. Без да ползват ол-инклузив пакет, те нямат право да се редят пред блок масите. Най-често руснаците правели именно така и изяждали храната на останалите гости на хотела. За да не дават излишни пари пък си поръчвали вода от чешмата, а после се оплаквали от вкуса й.

Наскоро „Дейли телеграф” писа за най-абсурдните оплаквания на туристи по света:

1. Турист на сафари в Африка забелязал видимо възбуден слон и се оплакал, че гледката на мощното еректирало животно е провалило медения му месец, защото го е накарало да се чувства „неспособен и неадекватен” (като мъж).

2. Жена заплашила да извика полицията, тъй като според нея била заключена в хотелската си стая от персонала. Всъщност, тя приела твърде буквално надписа „Не ме безпокойте”, висящ от вътрешната страна на вратата. Като предупреждение да остане в стаята си.

3. „Плажът е твърде пясъчен”.

4. Гост в хотел „Новотел” в Австралия се оплакал, че супата, която му сервирали, била твърде гъста и пикантна. Въпреки че в същото време продължавал да сърба с удоволствие.

5. „Слънчевите бани по монокини трябва да бъдат забранени на плажа. Това провали почивката ни, защото съпругът ми през цялото време зяпаше другите жени”.

6. „Купихме слънчеви очила „Рейбан” за 5 евро от уличен търговец и се оказа, че са фалшиви”.

7. „Никой не ни предупреди, че в морето ще има риби. Децата ни се наплашиха”.

8. „Отне ни девет часа да се приберем със самолет от Ямайка в Англия, а на американците - само три”.

9. „С годеника ми запазихме стая с две легла, но ни настаниха в стая с двойно легло. Вие носите отговорност за това, че сега съм бременна. Това нямаше да се случи, ако бяхме в стаята, която резервирахме първоначално”.

10. „В сравнение с тристайния апартамент на приятелите ни едностайният ни апартамент е значително по-малък”.

11. „В брошурата пишеше: „Няма фризьор в хотела”. Ние сме фризьори, дали не може все пак да ни настаните тук?”.

12. „Има прекалено много испанци. Рецепционистката говори испански, храната е испанска. Има твърде много чужденци”.

13. „Пясъкът не е като този в брошурата. Там е жълт, а този е бял”.

14. „Трябваше да се редим на опашка вън, а нямаше климатик”.

15. „Ваш дълг е да ни предупреждавате предварително за шумни или невъзпитани гости в хотела”.

16. „Бях ухапан от комар. Никой не ми е казвал, че те хапят”.

17. „Мисля, че в брошурата трябва да се упоменава изрично, че местното магазинче не продава нормални бисквити като карамелени с крем или с джинджър и орехи”.

18. „Чист мързел е продавачите да спускат кепенците следобед. Често ми се налага да купя нещо по време на сиестата - тя веднага трябва да се забрани”.

19. „По време на почивката си в Индия бях ужасена, че буквално във всеки ресторант се сервира къри. Аз не понасям пикантна храна”.

20. „Записахме се за екскурзия до воден парк, но никой не ни каза, че трябва да си носим бански и хавлии."