Министър Терзиева пристига в Добрич за участие в заседанието на сдружението на общините

Добрич е домакин на заседание на УС на Националното сдружение на общините

Министър Терзиева пристига в Добрич за участие в заседанието на сдружението на общините

Добрич е домакин на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, което ще се проведе на 26 юли от 14. 00 часа в конферентната зала на Парк хотел „Изида”. В началото на заседанието е предвидена работна среща с Министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Дневният ред предвижда обсъждане на рамка за подготовка на позиции по усъвършенстване на изборното законодателство и по актуализация на закона за държавния бюджет.



Кметовете ще разгледат предложения за законодателни промени на закона за местните данъци и такси, закона за черноморското крайбрежие, закона за авторското право  и сродните му права и закона за устройство на територията. Управителният съвет ще дебатира върху становище по проект на Споразумение за партньорство с ЕК, относно списък на общинските болници в отдалечени и рискови райони и по повод рамка за провеждане на Годишната среща на местните власти на 13 – 15 октомври.

Ще бъде разгледан и отчет за дейността на българската делегация в Комитета на регионите на ЕС. В края на заседанието е предвидено да бъдат представени важни срещи на представители на НСОРБ с ръководството на 42 – то Народно събрание и с министъра на финансите.