Георги Андреев: Имаме шансове срещу чехите

Решаващ фактор ще бъде моментното състояние на отборите, смята старши треньорът на шампиона на България по хандбал при мъжете.

Георги Андреев: Имаме шансове срещу чехите

Чешката хандбална школа е една от най-силните и дава много класни играчи за най-добрите първенства в Европа, но ние имаме нашите шансове за краен успех срещу Ронал Жичин - така старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев коментира жребия за първия кръг в турнира за Купата на ЕХФ.



Двата отбора ще се срещнат на 07/08 и 14/15 септември.

Мачовете са в самото начало на новия сезон, затова от решаващо значение за крайния изход ще бъде моментното състояние - в каква форма ще са тимовете по това време, обясни Георги Андреев. За целта е важно да проведем добра подготовка през август, допълни той.

Като предимство за Добруджа може да се отчете опита в Европа - добричлии ще участват в евротурнирите за девета поредна година, докато за чешкия тим това ще бъде дебют.

Ако Добруджа отстрани Ронал, във втория кръг ще има за съперник гранда Скйерн Хандболд. Датският отбор печели турнира Челъндж къп през 2002 и 2003 година, а през 2007 година играе полуфинал за Купата на ЕХФ.

На този етап е рано да мислим за Скйерн Хандболд, заяви Георги Андреев. Ще се съсредоточим върху разузнаването на чехите, за да се представим успешно в първи кръг, едва след това може да коментираме втория съперник, допълни наставникът на Добруджа.