Джакпотът отива в Румъния

в. "СТАНДАРТ": "Джакпотът при Дракула"
Коварен румънец отмъкна 7 071 231 български лева. Потомък на Дракула ни изпи кръвчицата, пустосваха жителите на Кубрат вчера. По непотвърдена информация рекордният джакпот от 11-ия тираж на тотото ще преплува Дунав. Шефката на тотото в Русе обяви вчера, че щастливецът е българин. От централата на тотализатора обаче заявиха, че тя дори и теоретично не може да знае националността му. Единственият тото пункт в града е бил обсаден от румънци в деня преди тегленето на тиража. По традиция от близкото Гюргево се стичат тълпи, когато джакпотът мине милион. В градчето пълзят още няколко слуха. Най-фрапантният от тях е, че на принципа "пари при пари отиват" джакпотът е отишъл при видната им съгражданка Лили Иванова. Друга мълва прави милионери майка и дъщеря, трета - 12-годишно местно момче.

Джакпотът отива в Румъния
в. "ТРУД": "Депутатите ни губят по 240 лв. от заплата"
Депутатите ни губят по 240 лева на месец, или по 8 лева всеки ден! Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за средните работни заплати в страната, обявени вчера. Парите на народните представители се определят от средното възнаграждение в бюджетната сфера в края на всяко тримесечие. Според статистиката за декември м. г. то е достигнало 812 лева. Основната заплата на депутатите се равнява на три средни, т. е. те трябва да получават по 2436 лв. на месец. Но техните заплати ще останат колкото и в момента -2196 лв. Причината е, че поради кризата преди време максималният доход на редовия народен представител бе закотвен на 2196 лева и не може да мърда нагоре.

 
 

в. "24 ЧАСА"
: "500 лв. глоба за куче без чип"
Всички домашни кучета в София да бъдат с чип, предвижда проектът на наредбата за отглеждане на домашни животни, научи "24 часа". Собствениците ще трябва да маркират любимците си до 6 месеца от влизането в сила на документа. Те няма да плащат устройството, а общината ще купува чиповете. Вече е пусната поръчка за закупуване на първите 5000 чипа. Освен това стопаните ще бъдат освободени за една година от такса куче. Ако обаче не спазят изискването, ги чака 500 лв. глоба. Освен домашните с чип ще ходят и уличните псета.

 

в. "НОВИНАР": "Мъжеството" на премиера завладя парламента"
"Мъжеството" на премиера Бойко Борисов се превърна в основна тема по време на парламентарния контрол. Първи тон поде червеният депутат Антон Кутев, който питаше как кабинетът се справя с корупцията по високите етажи на властта. Той обаче се възползва от това, за да намеси в разговора и името на бившата половинка на Борисов - Цветелина Бориславова. Докато Борисов е бил главен секретар на МВР, тя станала приказно богата, коментира Кутев и добави, че той и лидерът на БСП Сергей Станишев продължават да живеят под наем.


в. "СЕГА"
: "Средната заплата нарасна с 10% за година"
Въпреки замразяването на доходите в много сектори през 2010 г. средната заплата в България все пак отбеляза 10.4% ръст за една година. Това показват данните на НСИ за последното тримесечие на м.г. спрямо същия период на 2009 г. При 606 лв. средно възнаграждение за страната към края на 2009 г. сега то е 669 лв.

 

в. "МОНИТОР": "1,50 лева таван за такситата в София"
Най-вероятно 1,50 лева ще бъде таванът на цените на такситата в София. Окончателната пределна тарифа, на която трябва да возят жълтите коли в двумилионния град, ще бъде ясна през следващите седмици, съобщи пред „Монитор" зам.-кметът по транспорта на Столичната община Любомир Христов вчера.