Волен Сидеров: Има сигнал срещу директора на МВР – Добрич

Волен Сидеров разкри, че в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси е постъпил сигнал за президента Росен Плевнелиев. Вчера беше първото й заседание. Лидерът на "Атака" е председател на комисията.

Волен Сидеров: Има сигнал срещу директора на МВР – Добрич

Сидеров съобщи, че вече са постъпили 21 сигнала, като най-важните били срещу Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, бившия премиер Бойко Борисов, генералния директор на БНТ Вяра Анкова, директора на областната дирекция на МВР – Добрич, кмета на община Рила и директора на телевизия СКАТ Валери Симеонов. След като съобщи имената в най-важните сигнали, Сидеров помоли журналистите да напуснат заседанието на комисията за закрито обсъждане.



По-късно пред журналисти той отказа да даде подробности, тъй като правилникът на комисията не му позволявал. За сигнала срещу президента обаче уточни, че включва и корупция, и конфликт на интереси. "Предстои запитване до институциите, които могат да дадат отговор по съответните сигнали. Очакваме писмен отговор и от лицата, срещу които са те, след което ще има покана за изслушване в комисията", обясни Волен Сидеров.

Разглеждането на сигналите щяло да започне от Плевнелиев, тъй като "рибата се вмирисва откъм главата", поясни председателят на парламентарната комисия. Сидеров уточни, че всички сигнали са постъпили от граждани, като част от тях са анонимни. Нито един от изброените обаче не бил такъв.