Ясни са възможните съперници на Добруджа в евротурнирите

Жребият ще бъде изтеглен на 23 юли, вторник, в централата на ЕХФ във Виена.

Ясни са възможните съперници на Добруджа в евротурнирите

Мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа ще участва в евротурнирите за девета поредна година. Шампионът на България ще играе във втория по сила турнир - Купата на Европейската хандбална федерация.




Ясни са вече и възможните съперници на добричлии. От първия кръг започват 20 отбора. На жребия във вторник те ще бъдат разделени в две урни по 10. Добруджа е в по-слабия поток, макар и с най-висок коефицент от непоставените.

Възможните съперници за първия кръг са холандският OCI-Lions, австрийският Bregenz Handball, чешкият HBC Ronal Jicin, Handball Käerjeng от Люксембург, естонският Pölva Serviti, Achilles Bocholt от Белгия, Ankara Spor от Турция, HC Lovcen Cetinje от Черна гора, израелският Maccabi Rishon-Lezion и HC Sporta Hlohovec от Словакия.

Мачовете от първия кръг за Купата на ЕХФ са на 07/08 и 14/15 септември.

Във вторник ще бъде изтеглен и жребият за втория кръг. Ако Добруджа преодолее първия си съперник в Европа, след това може да срещне сериозни тимовете като руските Краснодар, Каустик и Пермские медведи, испанският Арагон, френският Нант, португалският Бенфика и др., както и отбор, отпаднал от Шампионската лига.

Регламентът на турнира за Купата на ЕХФ предвижда 3 кръга на директна елиминация, след които да се проведе групова фаза.